Reitit puhelimeen

Jos et saa näillä ohjeilla karttoja puhelimeesi, voit käyttää reittejä ja paikannusta puhelimen nettiselaimella osoitteessa m.kelkkareitit.fi. Muista kytkeä puhelimesi GPS toimintaan.

Lisää ohjeita löytyy osoitteessa http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=74392

Nokia Lumia (Windows 7-8)

1. Avaa ohjelma Marketplace.
2. Etsi ohjelma “Backpacker’s gpx outdoor”, valitse “Kokeile” ja asenna.
3. Avaa ohjelma (sen pitäisi olla ilmestynyt puhelimen ohjelmiin).
4. Valitse ohjelmasta “Add & Record”, valitse “Skydrive account”, valitse “Sign in”, kirjoita tähän käyttäjätunnus ja salasana (Nämä sait sähköpostiisi. Jos et saanut, pyydä tunnukset joltain kerholaiselta).
5. Lataa kaikki tiedostot puhelimeesi klikkaamalla kutakin yksitellen.
6. Palaa ohjelman alkunäyttöön ja valitse “My library”. Valitse haluamasi reittikartta. Kartan pyöritysnopeus riippuu puhelimesi tehosta, eli kannattaa zoomata ja liikuttaa kärsivällisesti. Karvia-kaikki.gpx sisältää kaikki reitit, eli se saattaa olla liian hidas pyöritettäväksi.

Karvian ympäristön reitit on jaettu vyöhykkeisiin:

Jämi-Kankaanpää
Isojoki-Kauhajoki
Kihniö-Virrat

Samsung (Android)

1. Avaa puhelimen nettiselain ja kirjoita osoiteriville https://skydrive.live.com. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla (Nämä sait sähköpostiisi. Jos et saanut, pyydä tunnukset joltain kerholaiselta). Valitse ja lataa ainoastaan tiedosto karvia-kaikki.gpx.
1. Avaa ohjelma “Play-kauppa”. Jos et ole ennen avannut Play-kauppaa, pitää siihen kirjautua sisään Google-tunnuksilla (esim. Gmail). Jos et omista Google-tunnuksia, niin luo tili ensin osoitteessa https://accounts.google.com/SignUp
2. Etsi ohjelma “OruxMaps”, valitse asenna.
3. Avaa ohjelma (sen pitäisi olla ilmestynyt puhelimen ohjelmiin). Ohjelman aloituksessa saattaa tulla kysymyksiä, vastaa niihen exit ja cancel.
4. Klikkaa ohjelman yläpalkissa olevaa tien kuvaa ja valitse “Load file”. Etsi puhelimesi Download -kansiosta tiedosto karvia-kaikki.gpx (tiedosto on eri paikassa riippuen puhelimesi mallista). Esimerkiksi Samsung S3 mini -mallissa tiedosto löytyy polusta Root/storage/sdcard0/Download tai Root/storage/extSdCard/Download. Kun oikea kansio löytyy, valitse kansiosta tiedosto karvia.gpx.

Jos haluat myös maastokartat puhelimeen:

– mene tietokoneella osoitteeseen kartat.hylly.org
– lataa tiedosto mtk_suomi20.img ( 1,37Gb )
– kytke puhelin tietokoneeseesi. Kopioi tiedosto puhelimen kansioon oruxmaps/mapfiles
– ota käyttöön: oruxmapsissa paina yläreunasta oikealta maapallon kuvaa, paina switch map, valitse offline. jos kartta ei näy listassa, päivitä lista punaisen otsikkopalkin oikeassa laidassa olevalla päivitysnapilla.
– Nyt viimeistään pitäisi listasta löytyä mtk_suomi20-niminen kartta, valitse se.